Clinic om Westernridning 17 maj

Den 17 maj fick Tunarp besök av ridskolechefen och westernryttaren Stefan Spak från Tidaholms ridskola. Under en dryg timme berättade han om westernridning, om hästarna och utrustningen, om horsemanship och om hans resa från klassisk ridning till westernridning. Han hade också med en av sina egna hästar och det var svårt att inte bli imponerad av ridningen som han och en av hans elever visade upp. Till synes utan ansträngning och med minsta möjliga hjälper växlade de mellan olika gångarter, dressyrrörelser och snabba stopp. Nog förstår man att det krävs mycket träning för att få en så lydig och samtidigt avspänd häst, men man kan ju också fundera på om klassisk ridning verkligen är det som ger bäst resultat. Kanske borde vi att inspereras lite mer av westernridning och working equitation under höstterminens ridskolelektioner?