Tunarps Fältrittklubb
Tunarps Fältrittklubb (TFRK) är en idéell förening som grundades redan i mitten av 1960-talet av Bertil Thafvelin som startade själva ridverksamheten på Tunarps Säteri utanför Mullsjö. År 1968 anslöt sig klubben till dåvarande Ridfrämjandet och har sedan dess bedrivit sin verksamhet på gården. Från början sysslade klubben främst med avel och ridskola men inom kort började man anordna lokala ridtävlingar och hubertusjakter för ridintresserade i närområdet. Idag drivs ridskolan på Tunarp av Tunarps Säteri AB på uppdrag av TFRK som köper in ridlektionerna till sina medlemmar. Även om klubbens verksamhet ser annorlunda ut idag än när det började så är klubbens viktigaste arbete fortfarande att erbjuda roliga, utmanande och lärorika aktiviteter för sina hästintresserade klubbmedlemmar. Tillsammans med Tunarps säteri AB är målet att skapa en ridskola med hög kvalité där det är roligt att rida!

Stadgar för föreningen hittar du här:
Stadgar TFRK

Medlemskap i klubben
Som medlem i TFRK får du delta i alla våra klubbaktiviteter (t.ex. tävlingar, helgkurser, Ponnykul, dagridläger), låna klubbens säkerhetsvästar samt får tidningen Häst & Ryttare hem i brevlådan. Vi strävar efter att erbjuda intressanta och roliga aktiviteter för såväl juniorer som seniorer. Klubben bidrar också till utbildning av ungdomsledare och instruktörer på ridskolan samt att förbättra anläggningen. Även om du inte rider på ridskolan går det bra att vara med i TFRK och delta i våra aktiviteter. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet som arbetar för att främja ridsporten på olika sätt.

Medlemsavgiften
Medlemskap i Tunarps Fältrittklubb är obligatoriskt för alla som rider på Tunarps Ridskola. Medlemsavgiften betalas in i början av höstterminen (i samband med betalningsperiod 1 på ridskolan). För ryttare som börjar rida senare under höst- eller vårterminen går det naturligtvis bra att betala in medlemsavgiften då. Kostnaden för medlemskap är 200 kronor för juniorer (till och med det år man fyller 20 år), 250 kronor för seniorer och 500 kronor för familj. Har du inte varit medlem i TFRK tidigare ber vi dig vänligen fylla i uppgifter till vårt medlemsregister (separat papper som du får av din ridlärare). I medlemsavgiften ingår en försäkring som du kan läsa mer om under ”Försäkring”.

Medlemstidningen Häst & Ryttare
Som medlem i TFRK får du Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare. Tidningen ingår i medlemsavgiften och kommer direkt hem i brevlådan. Förutom aktuell information från förbundet kan du läsa om allt möjligt som är av intresse för den ridintresserade, som olika grenar, träningstips, ryttarprofiler, hästskötsel och mycket mer. Får du inte tidningen? Då är du troligen inte registrerad i medlemsregistret. Kontakta någon i styrelsen för att få hjälp.

Föreningsstruktur
Idrottens organisation består av Riksidrottsförbundet, distriktidrottsförbunden (DF), specialidrottsförbunden (SF), specialidrottsdistriktsförbunden (SDF) och idrottsföreningarna. I figuren nedan kan du se var just vår förening och idrott hör hemma i strukturen och till vilket SF, SDF eller DF vi tillhör.